HomeMail ons!Site map

Herhalingstraining PinkRoccade

Afgelopen dinsdagavond mocht ik weer drukken en puffen bij de herhalingstraining Basic Life Support & AED. Ik had me erop verheugd, de eerste training vond ik erg leuk en leerzaam!

In de auto overdag probeerde ik me de theorie van een jaar geleden weer te herinneren:

  • Was het nu 5 of 25 keer masseren en dan beademen?
  • Moest je 3 of 5 keer beademen en dan weer masseren?
  • Wat was ook alweer het tempo van masseren?
  • Wanneer ga je trouwens beginnen met masseren?
  • Waar zet je de vuist met de Heimlich greep?
  • En hoe zat het ook alweer met het breken van een rib of het borstbeen?
  • Waar plak je de stickers van de AED?

De paniek sloeg enigszins toe, ik wist het niet meer! Ik kon me nog wel duidelijk het toen getoonde filmpje herinneren van die voetballer, die plots neerviel op het veld (en tevergeefs gereanimeerd werd)! Wat ik ook nog wist was dat als je ’t slachtoffer echt onsmakelijk vindt, je een T-shirt tussen de monden kunt leggen bij het beademen!

Wat me weer enigszins geruststelde was de gedachte dat ik het altijd beter zou doen dan iemand die nog nooit een reanimatietraining heeft gehad…..

Onze cursusleidster Antoinette had dit keer een 12-tal ‘mannen’ meegenomen. Ieder had zijn eigen slachtoffer, we konden dus allemaal tegelijk oefenen! En dat was ook echt nodig!

We hebben ook de techniek van hulp bij verslikken/verstikken weer geoefend op onze collega’s (sorry Maaike). De meeste deelnemers waren, net als ik, ook echt toe aan een opfrissing van hetgeen een jaar geleden geleerd. En het was wéér leuk.

Iedereen die zich nog niet heeft aangemeld voor deze herhalingstraining zou ik willen vragen dit alsnog te doen (er is nog plek). Het zal je maar gebeuren dat…….

Suzanne Moorman – PinkRoccade Healthcare BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *