HomeMail ons!Site map

Ouderavond “De Barchschole”

Impressie ouderavond

Op verzoek van enkele ouders uit het bestuur van onze oudervereniging van de o.b.s. “De Barchschole” te Barchem nodigden we op 2 november 2011 Antoinette Teelen Van “Papillon” uit om een voorlichtend verhaal te verzorgen over “eerste hulp aan kinderen”.

Na de altijd wat droge stof over vaststelling van het verslag, het jaarverslag het financieel verslag en enkele verkiezingen, kwam Antoinette na de pauze met haar PowerPoint presentatie over het genoemd onderwerp. Zo’n 70-tal ouders genoten zichtbaar van de manier van vertellen, de prettige tips als eerste hulp bij als het ongeluk al gebeurd is, maar zeker ook ter voorkoming van ongevallen of ongelukjes.

Na enige aarzeling en wat kwinkslagen van Antoinette kwam het publiek los en kon er in de praktijk het een en ander worden voorgedaan om bijvoorbeeld het oplossen van verstikking te laten zien.

Natuurlijk kwamen de belangrijkste punten waar je op moet letten als er eerste hulp moet worden verleend aan de orde, naast de vele praktische ervaringen die Antoinette heeft gehad tijdens haar werk als ambulancearts.

Ook al is een situatie vaak verdrietig, spannend of ingewikkeld, toch wist Antoinette dit bij het vertellen wel weer te relativeren. Daarbij werd de ernst van elke situatie duidelijk belicht en werd een ieder op een prettige wijze in zijn waarde gelaten.

Met wat folders, praktische tips en de ervaring dat een zakelijke jaarlijkse ouderavond niet saai hoeft te zijn gingen de ouders van De Barchschole met een tevreden gevoel huiswaarts. Ook werd de afspraak gemaakt dat Antoinette Teelen, als een vervolg op deze avond, een officiële cursus Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis (voor ouders en leerkrachten) gaat verzorgen.

Een mooie avond met op een prettige wijze gebrachte kennis over mogelijke ongevallen bij kinderen rondom huis en school, met natuurlijk de nodige aandacht voor de eerste hulp.

Een aanrader!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *