HomeMail ons!Site map

Ouderraad van de Peuterspeelzaal ’t Onderdeurke in Barchem

Jaarlijks verzorgt de ouderraad van de Peuterspeelzaal ’t Onderdeurke in Barchem een
thema-ouderavond voor alle ouders.  Op dinsdag 12 februari 2013 hebben wij Antoinette uitgenodigd om te komen vertellen over EHBO bij kinderen. Antoinette heeft in november 2011 een enthousiaste avond verzorgd op de ouderavond van de Barchschole in Barchem. Dit is zo goed ontvangen dat wij haar ook graag een avond wilden laten verzorgen op de ouderavond van de  Peuterspeelzaal.

Aan de hand van stellingen werden we op interactieve wijze wegwijs gemaakt in de wereld ‘wat te doen bij calamiteiten’. Een pleister plakken kunnen we allemaal wel. Maar wat moet je bijvoorbeeld doen als een stukje appel in de keel van je kind blijft zitten?  Verschillende onderwerpen kwamen aan bod zoals verbrandingen, kindermishandeling, verslikkingen, tekenbeten etc.. Daarnaast werd een aantal ouders gevraagd eerste hulp te verlenen

De groep deed erg enthousiast mee en Antoinette weet iedereen goed bij haar verhaal te betrekken.  Gezien haar ervaring als o.a. ambulance verpleegkundige en haar ervaring in les geven weet ze een boeiend verhaal te vertellen met veel praktische tip. Kortom een geslaagde avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *