HomeMail ons!Site map

EHBO cursussen Oranje Kruis

Leuk informatief filmpje over EHBO cursussen en waarom iedereen die eens moet volgen.

Na het volgen van de EHBO cursussen via Papillon Teelen ontvang je een officieel Oranje Kruis certificaat

klik hier om het filmpje te bekijken

logo-het-oranje-kruis

Iedereen geslaagd voor cursus EHBO

Afgelopen maand heeft een groep van 5 cursisten succesvol de cursus EHBO voor volwassenen afgerond. Na het volgen van de e-learning thuis, werd de cursus voortgezet met 2 intensieve praktijkdagen om de handelingen op elkaar en met een lotus te oefenen.

De 2e dag werd afgesloten met een Oranje Kruis examen. Aan het eind van de dag kon Antoinette Teelen van Papillon samen met lotus Kenan alle cursisten feliciteren met het behaalde diploma.

IMG_4716

Lees ook de referenties, die de cursisten zelf hebben geplaatst, klik op deze link

EHBO volwassenen

Basiscursus EHBO

Je kunt kiezen uit twee varianten qua voorbereiding, e-learning of het lezen van het Oranje Kruis boekje. Om te kunnen slagen bij het Oranje Kruis zijn de twee oefendagen volledig  gericht op het examengedeelte. De handelingen worden aangeleerd zoals het Oranje Kruis dit graag ziet.Af en toe zal Papillon kanttekeningen zetten bij de uit te voeren handelingen, want Papillon weet dat in de praktijk bepaalde handelingen niet uit te voeren zijn of juist beter handelingen te laten. Hier zal in de herhalingslessen meer aandacht voor zijn.

 E-learning

EHBO voor volwassenen start al thuis met het e-learning programma van het Oranje Kruis. Hierin leer je m.b.v. filmpjes en vragen spelenderwijs de theorie en zie je hoe de handelingen uitgevoerd worden. Met dit bewijs start je de tweedaagse praktijkcursus.

 Boekje Oranje Kruis

Ook kun je kiezen om niet de e-learning te doen, maar het boekje van het Oranje Kruis door te nemen. Sommige mensen vinden dit prettiger om te doen. Kies de manier die het beste bij je past.

De Praktijkdagen

De eerste cursusdag wordt de theorie kort en bondig herhaalt. Tevens gaan we dan gelijk de handelingen oefenen. De tweede dag begint samen met een lotus. De lotus is iemand die ziektebeelden en situaties levensecht nabootst. Hij/ zij zal doen wat een slachtoffer ook zou kunnen doen. Je leert de theorie nog meer toe te passen in de praktijk. Deze ochtend is een voorbeeld voor het examen die ‘s middags wordt afgenomen.

Het examen wordt afgenomen door 2 afgevaardigden van het Oranje Kruis. Zij zullen je beoordelen op je vaardigheden. Ook hier worden ziektebeelden uitgebeeld en moet je de juiste handelingen laten zien.

 Het zijn twee intensieve, maar zeker ook leerzame dagen. Je gaat je steeds zekerder voelen in het benaderen van een slachtoffer en het uitvragen van de klachten en natuurlijk het handelen.

De meeste mensen vinden de tweede dag erg spannend, maar vooral ook erg leerzaam. Alle onderwerpen moeten in deze twee dagen behandeld worden. Het is best veel, maar goed te doen. Goede voorbereiding is nodig!

 Papillon

Papillon zorgt voor kleine groepen en een positieve leeromgeving. Het praktisch handelen staat voorop!! Papillon heeft tot nu toe een slagingspercentage van 100% en de examinatoren van het Oranje Kruis vinden het niveau van de cursisten uitstekend. Dus het kan!

OranjeKruis met tekst eronder_PMSkeurmerk nederlandse reanimatie raadkeurmerk medizon

Contactinformatie

Papillon Teelen
Donizettiplaats 50
7391 SP Twello

T 0571-275155
M 0618166047
Email