HomeMail ons!Site map

Gemeente Voorst wordt HARTVEILIG

26 september  2012 is er een startbijeenkomst van het project Hartveilig Wonen van het gemeentehuis in Twello. Papillon vindt dit initiatief enorm belangrijk en zal deelnemen aan deze startbijeenkomst en zal dit project van HARTE ondersteunen.

Waarom vindt Papillon dit belangrijk:

 Maak uw omgeving Hartveilig!

Jaarlijks worden 15.000 mensen in Nederland getroffen door een acute circulatiestilstand, dat is een stilstand van de bloedsomloop, in de volksmond ook wel hartstilstand genoemd. Dit komt altijd onverwacht en kan overal gebeuren: thuis, op het werk of tijdens het sporten. Het kan u zelf overkomen of iemand uit uw familie of vriendenkring. Bij een stilstand in de bloedsomloop is snel handelen van levensbelang. Bij Hartveilig wonen zetten vrijwilligers zich in om het leven van mensen te redden.

Hartveilig wonen

Hartveilig wonen is georganiseerde burenhulp, waarmee het aantal sterfgevallen door een acute circulatiestilstand kan verminderen. Hartveilig wonen is vrijwillige hulp aanvullend op ambulancezorg. Als vrijwilliger kunt u mensenlevens redden door deel te nemen aan Hartveilig wonen.

 

Link naar Hartveilig wonen website: Hartveilig wonen

Link naar film over Hartveilig Wonen:  Hartveilig film

Hartveilig wonen in Voorst: Hartveilig gemeente Voorst

 

 

Voetbalvereniging Voorst

Voetbalvereniging Voorst heeft in 2010 via Papillon Teelen een AED aangeschaft en Antoinette heeft voor ons een avondcursus reanimatie & AED verzorgd. Tijdens de cursusavond wordt de theorie op een onderhoudende manier aangeboden, afgewisseld door praktijkoefeningen. Dat gaat op een leuke en ontspannen wijze, waardoor de cursusavond van ruim 3 uur voorbij is voor je het weet. Het is voor ons een geruststellende gedachte dat we nu over een AED beschikken, die overigens door Papillon Teelen bedrijfsklaar wordt gehouden, alsmede over een aantal gecertificeerde leden die geoefend zijn in het reanimeren en het bedienen van de AED. Al met al is het prima verlopen en we willen Antoinette graag een compliment geven voor de plezierige samenwerking tot heden.

Namens V.V. Voorst
Henk Wijtenhorst

OranjeKruis met tekst eronder_PMSkeurmerk nederlandse reanimatie raadkeurmerk medizon

Contactinformatie

Papillon Teelen
Donizettiplaats 50
7391 SP Twello

T 0571-275155
M 0618166047
Email