HomeMail ons!Site map

EHBO volwassenen

Basiscursus EHBO

Je kunt kiezen uit twee varianten qua voorbereiding, e-learning of het lezen van het Oranje Kruis boekje. Om te kunnen slagen bij het Oranje Kruis zijn de twee oefendagen volledig  gericht op het examengedeelte. De handelingen worden aangeleerd zoals het Oranje Kruis dit graag ziet.Af en toe zal Papillon kanttekeningen zetten bij de uit te voeren handelingen, want Papillon weet dat in de praktijk bepaalde handelingen niet uit te voeren zijn of juist beter handelingen te laten. Hier zal in de herhalingslessen meer aandacht voor zijn.

 E-learning

EHBO voor volwassenen start al thuis met het e-learning programma van het Oranje Kruis. Hierin leer je m.b.v. filmpjes en vragen spelenderwijs de theorie en zie je hoe de handelingen uitgevoerd worden. Met dit bewijs start je de tweedaagse praktijkcursus.

 Boekje Oranje Kruis

Ook kun je kiezen om niet de e-learning te doen, maar het boekje van het Oranje Kruis door te nemen. Sommige mensen vinden dit prettiger om te doen. Kies de manier die het beste bij je past.

De Praktijkdagen

De eerste cursusdag wordt de theorie kort en bondig herhaalt. Tevens gaan we dan gelijk de handelingen oefenen. De tweede dag begint samen met een lotus. De lotus is iemand die ziektebeelden en situaties levensecht nabootst. Hij/ zij zal doen wat een slachtoffer ook zou kunnen doen. Je leert de theorie nog meer toe te passen in de praktijk. Deze ochtend is een voorbeeld voor het examen die ‘s middags wordt afgenomen.

Het examen wordt afgenomen door 2 afgevaardigden van het Oranje Kruis. Zij zullen je beoordelen op je vaardigheden. Ook hier worden ziektebeelden uitgebeeld en moet je de juiste handelingen laten zien.

 Het zijn twee intensieve, maar zeker ook leerzame dagen. Je gaat je steeds zekerder voelen in het benaderen van een slachtoffer en het uitvragen van de klachten en natuurlijk het handelen.

De meeste mensen vinden de tweede dag erg spannend, maar vooral ook erg leerzaam. Alle onderwerpen moeten in deze twee dagen behandeld worden. Het is best veel, maar goed te doen. Goede voorbereiding is nodig!

 Papillon

Papillon zorgt voor kleine groepen en een positieve leeromgeving. Het praktisch handelen staat voorop!! Papillon heeft tot nu toe een slagingspercentage van 100% en de examinatoren van het Oranje Kruis vinden het niveau van de cursisten uitstekend. Dus het kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Cursus informatie

Voorbereiding

E-learning 4 -6 uur. Of grondig doornemen van het cursusboek van het Oranje Kruis.

 2 praktijkdagen

Tijdens deze examendagen zal er gewerkt worden met een lotus en zal in het teken staan van het leren praktisch te handelen. Deze examendagen zijn ter voorbereiding op het Oranje Kruis Examen.

Onderwerpen

5 belangrijke punten bij het hulpverlenen, Stoornissen bewustzijn- ademhaling- circulatie, Reanimatie & AED, actieve bloedingen en shock, wonden, electriciteitsletsels, kneuzing en verstuiking, botbreuken en ontwrichtingen, brandwonden, vergiftigingen, letsels oog, neus en oor en tanden, oververhitting, onderkoeling, steken en beten. Tevens inzetten van verbandmiddelen en handelingen ter bevordering van de hulpverlening.

Aantal cursisten

Tenminste 5 en maximaal 10 personen

Cursusmateriaal

E-learning via Oranje Kruis of boek “Het Oranje Kruis Boekje” 26 ste druk

Examen

De tweede praktijk dag zal er ’s middags examen afgenomen worden door twee examinatoren van het Oranje Kruis. Tijdens dit examen zullen er lotussen ingezet worden.

Certificering

Officieel Certificaat Oranje Kruis: Eerste Hulp  

Geldigheid

2 jaar

 

Kosten

€ 395,-- incl. 21% BTW

Kosten herhalingscursus (1dag):

€ 185,-- incl. 21% BTW

Referenties

Sfeerimpressie

Tip!

Informeer bij uw ziektekosten-verzekering voor de vergoeding van deze cursus!

Nieuw bij Papillon!

BasisEHBO voor volwassenen via e- learningEen snelle en doeltreffende manier om op uw eigen tempo en vanuit u eigen huiskamer het theoriegedeelte eigen te maken. E- learning past natuurlijk perfect bij de visie van Papillon. 

Klik hier voor meer informatie >>

Contactinformatie

Papillon Teelen
Donizettiplaats 50
7391 SP Twello

T 0571-275155
M 0618166047
Email