HomeMail ons!Site map

Ouderavond: kennis maken met EHBO voor kinderen

Zoekt u een leuke, leerzame en nuttige invulling van uw ouderavond?

Wilt u uw ouders, cliënten kennis laten maken met EHBO voor kinderen?

Invulling van uw ouderavond moeilijk? Wat dacht u hiervan!

Papillon kan een zeer interactieve avond verzorgen over de eerste stappen binnen EHBO voor kinderen. Door middel van diverse stellingen, een quiz, filmpjes, vragen van ouders, of medewerkers, of docenten wordt er een zeer informatieve avond verzorgd. Uit ervaring blijkt dat dit door de deelnemers bijzonder wordt gewaardeerd.

Oudercommissie Twello:

De oudercommissie van de Buitenschoolse Opvang en de Kinderdagopvang van Smallsteps in Twello hebben een ouderavond georganiseerd die in het teken stond van Kinder EHBO. Als gastspreekster hadden wij Antoinette Teelen van Papillon uitgenodigd. Het was een interessante, informatieve, maar zeker ook gezellige leerervaring. Antoinette weet met humor je bewust te maken van de gevaren maar nog belangrijker; hoe je moet handelen!

kinderdagverblijf Sam en Gijsje

We hebben een gezellige leerzame avond gehad met de ouders van ons kinderdagverblijf Sam en Gijsje. De avond was erg interessant met veel voorbeelden uit de praktijk. De sfeer was ontspannen en Antoinette doet het erg leuk! De reacties van onze ouders waren positief dus zeker een aanrader!

 

Informatie avond Kinderdagverblijf Het Erfje te Deventer

Dinsdagavond 9 oktober j.l. heeft Antoinette op Kinderdagverblijf Het Erfje te Deventer een informatieavond gegeven over Kinder-EHBO. Op een duidelijke, heldere en hands-on manier maak Antoinette het belang duidelijk van het volgen van een cursus Kinder-EHBO. Want je denkt wel te weten wat te doen in een noodsituatie, maar of je het ook echt weet…

Antoinette legt ouders een aantal stellingen voor die mensen aan het denken zet. De meest logische oplossing kan zomaar de juiste zijn. Door met elkaar te praten over de mogelijkheden wordt samen de oplossing gevonden. En het belang van juist handelen benadrukt. Wij hebben de ouders na deze informatieavond de mogelijkheid geboden om op het kinderdagverblijf de cursus Kinder-EHBO van Antoinette te volgen. Een leuke, maar vooral nuttige manier voor ouders om elkaar eens beter te leren kennen. De reacties zijn erg enthousiast!

KinderEHBO bij kinderdagverblijf de Hoepel

Het hele team van kinderdagverblijf de Hoepel heeft bij Antoinette de kinderEHBO herhaling of basiscursus gevolgd. De reacties van de leidsters zijn uitermate positief. De sfeer was erg ontspannen, gezellig en het tempo lag hoog. Antoinette zag goed of het onderwerp in de groep duidelijk was en pakte dan snel door naar het volgende. De uitleg was erg goed en duidelijk en Antoinette had veel interactie met de groep door de leidsters veel zelf te laten oefenen en door veel vragen te stellen. Ook kwam iedereen telkens aan bod en werd er serieus meegekeken of je wel het juiste deed. Ook voor de ervaren leidsters nog steeds een zeer leerzame avond, die zo voorbij was. Echt voor herhaling vatbaar!

Ouderavond Catalpa Twello

De oudercommissies van de Buitenschoolse Opvang en de Kinderdagopvang van Catalpa in Twello hebben een ouderavond georganiseerd die in het teken stond van Kinder EHBO. Als gastspreekster hadden wij Antoinette Teelen van Papillon uitgenodigd. Antoinette heeft ons op een enthousiaste, duidelijke en interactieve wijze kennis laten maken met en bewust gemaakt van de gevaren en de redding mogelijkheden in de wereld van het kind. Een pleister plakken kunnen we wel. Maar wat moet je bijvoorbeeld doen als een stukje appel in de keel van je kind blijft zitten. Of als je kind dreigt te verdrinken. Maar ook vragen als; denk je dat bij een tekenbeet altijd sprake is van een rode kring (niet dus!). Het was een interessante, informatieve, maar zeker ook gezellige leerervaring.

Yvette de Winter

Voorzitter oudercommissie ’t Kwetternest.

OranjeKruis met tekst eronder_PMSkeurmerk nederlandse reanimatie raadkeurmerk medizon

Contactinformatie

Papillon Teelen
Donizettiplaats 50
7391 SP Twello

T 0571-275155
M 0618166047
Email