Over Papillon

Sinds 2008 is Papillon Teelen als bedrijf actief in het geven van cursussen en trainingen binnen de gezondheidszorg. Ver voor het moment van oprichting was trainster en oprichtster Antoinette Teelen echter al actief in het geven van reanimatie- en AED cursussen. Bovendien vervulde zij jaren lang functies als intensive care verpleegkundige, ambulance verpleegkundige en verpleegkundige in een technoteam binnen de thuiszorg. O.a. technische zorg thuis, ter behoeve van een versneld ontslag van cliënten uit het ziekenhuis, en palliatieve zorg waren daarbij onderdelen van de werkzaamheden.

Vanwege haar ruime ervaring in de gezondheidssector, met name binnen de spoedeisende hulp, is er door de jaren heen een visie ontstaan waar zij graag meer invulling aan wilde geven. Zo werd Antoinette zich er bewust van dat er binnen haar sector een nogal grote kloof tussen theorie- en praktijkkennis heerste. Wanneer theorie werd onderwezen, bleek soms nauwelijks inzicht in de praktijk aanwezig te zijn, een volgens haar absoluut noodzakelijk onderdeel.

Met al haar kennis, persoonlijke- en werkervaring besloot ze vervolgens om het met Papillon Teelen over een andere boeg te gooien. Er moesten praktische en vooral efficiënte trainingen komen die de theorie naadloos zouden verbinden met de vaak confronterende praktijk. Het motto van het bedrijf luidt dan ook: ‘Je moet snappen wat je doet, regeltjes onthouden gaat nooit lang goed!’

  • Geregistreerd HBO-V
  • Instructeur BLS&AED en PBLS & AED (NRR)
  • Examinator NIBHV
  • Instructeur FAI
  • Instructeur EHBO voor volwassenen en KinderEHBO voor volwassenen (oranje kruis)
  • Docent tweedegraads Gezondheidskunde en verzorging

Waarom gestart met Papillon?

Natuurlijk moest ik bijscholingen volgen om mijn verpleegkundige kennis en vaardigheden up to date te houden. Het viel mij op dat veel docenten misschien wel de theoretische kennis hadden, maar deze vaak moeilijk konden vertalen naar de praktijk. Of theorie vertelden zonder daadwerkelijk inzicht te hebben in de dagelijkse praktijk!! Dit moest anders kunnen…

Want…
Theorie is enorm belangrijk, maar praktische vaardigheden, het improviseren en alert reageren op de situatie zijn van groter levensbelang! Theorie is hierin een richtlijn, maar geen doel op zich! Geen enkele situatie is gelijk!

Met al deze kennis, persoonlijke- en werkervaring heb ik Papillon opgericht om van daaruit praktische en efficiënte trainingen te kunnen verzorgen.
Waarom zou ik veel tijd besteden aan het oefenen van een vingerverband, terwijl een gestreken theedoek, net zo efficiënt en sneller werkt.

Antoinette Teelen

Antoinette Teelen

Donizettiplaats 50
7391 SP Twello
0618166047

info[at]papillon-teelen.nl