Reanimatie & AED voor volwassenen

Weet u wat u moet doen bij een acute hartstilstand? Of bij een ademhalingsstilstand door bijvoorbeeld verslikking of verdrinking, waarbij binnen enkele minuten een hartstilstand ontstaat? In deze gevallen kan adequaat handelen binnen enkele minuten het verschil maken tussen leven of dood. Dit is de harde werkelijkheid!

“Had ik maar ……..  iets kunnen doen!”

Dit is een uitspraak die ik vaak hoor bij de basiscursisten Reanimatie & AED. Niet weten te handelen geeft een gevoel van onmacht en angst! Op dat moment is acuut handelen juist van levensbelang.

Elke week worden ongeveer 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis getroffen door een plotselinge hartstilstand. Dat zijn zo’n 17.000 slachtoffers per jaar. Bij de meeste mensen gebeurt dit gewoon thuis, bij een familielid, kennis of goede bekende.  De overlevingskansen zijn thuis minder dan op straat of in een winkel. Uit onderzoek van 2021 dat is aangetoond dat door de opschaling van de burgerhulpverlening en de brede bereikbaarheid van de AED, de overlevingskans bij een hartstilstand thuis van 26% naar 39% is gestegen. Echt fantastisch!

Basiscursus Reanimatie & AED

Tijdens mijn werk als intensive care- en ambulanceverpleegkundige heb ik veel reanimaties uitgevoerd. Deze ervaring neem ik mee in de praktisch opgebouwde lessen.

Dat vrijwel alle theorie ook praktisch wordt benaderd heeft als doel de stof ook écht “eigen” te laten worden bij de cursisten. Je moet natuurlijk kunnen handelen zonder al te lang denkwerk en zonder naslagwerk!

Begrijpen wat je doet, daar draait het om bij Papillon. Alleen zó kan je binnen 2 tot 6 minuten de juiste levensreddende handelingen toepassen.

In kleine groepen, leert je in 4 uur, hoe te handelen volgens de richtlijnen van de NRR.

Je oefent op diverse poppen. Ieder mens voelt immers anders vandaar ook deze diversiteit aan materialen. Je leert natuurlijk het gebruik van de essentiële AED en sinds kort leer je ook hoe te reanimeren bij een baby.

Nazorg

Papillon verleent nazorg aan cursisten die een reanimatie hebben uitgevoerd in de praktijk. Het handelen op acuut levensbedreigende situaties, kan veel impact hebben. Het is goed om daar over te praten met iemand die weet wat je ervaren kunt hebben. Dus ga het gesprek aan! Papillon nodigt je hiervoor uit! 

Meld je nu aan!

Deze cursus wordt beoordeeld met 5 uit 5 sterren!

Cursusinformatie

Duur
Dagdeel van 3,5 uur

Aantal cursisten
Tenminste 4 tot maximaal 6 personen

Cursusmateriaal
NRR informatie via de website na certificering

Examen
Conform richtlijnen Nederlandse Reanimatie Raad (NRR)

Certificering
Certificaat NRR/ ERC (European Resuscitation Council)

Geldigheid
1 jaar

Kosten
€ 58,00 incl. 21% BTW

Meld je nu aan!

Deze cursus wordt beoordeeld met 5 uit 5 sterren!

U wilt toch ook meer kunnen doen dan machteloos toekijken?